Eagle Residence

PROJECT DESCRIPTION

Large windows with corner glazing amplify the views of a picturesque site and allow plenty of natural light throughout the house. The spacious open living, dining, and kitchen spaces lead out to a large patio and outdoor dining area perfect for entertaining. Built on a single level, the house is easily accessible throughout. Dual driveway approach separates service from public access with a circular drive that also provides ample parking. The central spine serves as an anchoring element for the design and separates the guest quarters from the actively used spaces. Designed for LEED certification, the building utilizes sustainable and energy saving features, including a structurally insulated panel roof, insulated concrete form foundations, a rainwater collection system, and a highly efficient exterior envelope.

LOCATION

Eagle, Idaho

YEAR COMPLETED

2010

TOTAL SQUARE FOOTAGE

5,000 S.F.

FEATURES

Use of sustainable materials – energy efficient; Spacious opening living area

RESIDENTIAL: ADDITIONAL PROJECTS